Kulinaria

Kulinaria: Zapiekanka z jabłkami

Autor elmarek 24-08-2014 - 18:06 (1466)

Picture 0 for Zapiekanka z jabłkami
Dziś zrobiłam pyszną zapiekankę którą można jeść na gorąco i na zimno.
 
100g płatków owsianych, 100g sparzonych daktyli,100g migdałów,100g wiórków kokosowych.4 duże jabłka, 1 łyżka cynamonu, odrobinę zmielonego jałowca i czerwonego pieprzu.
--
ROMA ORLOWSKA

Wysmarować naczynie żaroodporne olejem lub masłem wysypać połowę płatków wymieszanych z jałowcem i pieprzem na płatki ułożyć obrane i pokrojone w grubą kostkę 3 jabłka posypać cynamonem, na jabłka na to położyć daktyle i migdały mogą być słupki,płatki lub całe sparzone.Wysypać drugą część płatków a na płatki zetrzeć na tarce o grubych oczkach 1 jabłko i posypać wiórkami. Piec w temp.180 stopni przez 40 - 50 min

 --
ROMA ORLOWSKA