Kulinaria

Kulinaria: Zupa krem paprykowo - pomidorowy

Autor elmarek 04-10-2015 - 18:00 (1456)

Picture 0 for Zupa krem paprykowo - pomidorowy
3 szt czerwonej papryki 0,5 kg pomidorów 1 duża cebula 
3 ząbki czosnku 1,3 l. wody

Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, zioła prowansalskie,ostra papryka, pieprz.

Warzywa kroimy w kostkę, na rozgrzany olej wrzucamy najpierw cebulę, po kilku minutach paprykę trochę podsmażyć i na końcu pomidory jeszcze trochę podsmażamy i zalewamy wodą.Gotujemy ok.pół godziny, po czym dodajemy zmiażdżony czosnek miksujemy. Przyprawiamy do smaku i zagotowujemy.Dodatki według uznania: ryż, grzaneczki czy ziarna .Smacznego

--
ROMA ORLOWSKA